Udgivet i Sommer-Magasinet

7 grunde til hvorfor du skal tage en lydbog frem for fysisk bog med på din næste strandtur

Af Strandtaske.dk

Der er rigtig mange historier, som skal høres frem for læses. Danskerne er blevet vilde med lydbøger de sidste år, og derfor er mange fysiske bøger nu også kommet i lydbogs-form. Især når man er på farten, er der mange fordele ved at tage en lydbog i ørene, frem for at slæbe en masse bøger med i tasken.

På strandturen kan en lydbog også være en kæmpe fordel at have med. I denne artikel har vi samlet 7 gode grunde til, hvorfor du bør vælge lydbøger til din næste strandtur, i stedet for at fylde strandtasken med bøger.

1. Du undgår at slæbe en tung taske

Bøger vejer rigtig meget. Hvis strandtasken både skal pakkes med håndklæder, solcreme, snacks og drikkevarer, så bliver det en udfordring også at få plads til bøgerne. Hvis du er en af dem, som lynhurtig sluger flere kapitler på få timer, så skal du måske endda have mere end en bog med på stranden - og det bliver du nok hurtig træt af at slæbe på!

En lydbog vejer absolut ingenting, eller ihverfald ikke mere end din telefon. Du kan downloade alle dine yndlingslydbøger på telefonen, og så skal du ikke pakke andet end et par høretelefoner for at nyde lydbøger på stranden.

2. Lydbøger gør strandturen mere behagelig

Har du nogensinde prøvet at ligge og læse på en strand og få ondt i ryggen, armene og nakken, fordi du forsøger at finde en god position at læse i? Det er ikke altid nemt, at læse når man ligger fladt på et håndklæde. Selvom man godt kan ligge på maven og læse i bogen, så får man hurtig ondt i kroppen af at ligge i den position. Strand og bog fungerer altså ikke særlig godt sammen.

Med en lydbog i ørene, så kan du bare ligge dig tilbage på maven, ryggen eller siden og sole dig uden problemer. Du kan endda få lukket øjnene lidt og slappet af til lyden af din yndlingshistorie.

3. Lydbøger giver dig frie hænder

Når man læser i en bog, så kan man ikke rigtig lave andet end at, ja, læse. Lydbøger er særlig smarte, fordi du ikke behøver holde eller kigge på noget imens du lytter. Du har altså fuldstændig frie hænder på stranden til at smøre dig ind i solcreme, spise snacks, bygge et sandslot eller hvad end du egentlig har lyst til. Du kan endda også tage en lille slentretur i vandkanten, mens du har din bog i ørene.

4. Du kan nyde din bog uden at blive forstyrret af solen

Nogle gange er det et problem at læse bøger på stranden, fordi solen blænder dig. Det er også svært at kunne læse bogen ordentlig, hvis man nu har solbriller på. Og hvis du forsøger at skygge for solen, så du bedre kan læse, så er det pludselig svært at sole sig imens. Det behøver du heldigvis ikke bekymre dig om, når du lytter til dine bøger i stedet for at læse dem. Der er ingen sol, som driller dig, når du har bogen i ørene, og du kan snildt ligge og nyde solen med solbriller på imens du får "læst".

5. Du får generelt "læst" mere

Undersøgelser viser, at folk som lytter til deres bøger, frem for at læse dem, generelt kommer igennem flere bøger på kortere tid. Hvis du er en rigtig læsehest, som let kan sluge en masse bøger på kort tid, så er det en fordel at lytte til dem i stedet for. Du kan på kort tid sluge både krimier, faktabøger, biografier eller, hvad end du er interesseret i.

Det kan også være, at du har brug for at studere til eksamen og hurtig skal igennem en masse læsestof. Den slags bøger kan du også hente ned som en lydbog, og så kan du pludselig ligge og slappe af på en strand alt imens, at du får læst lektier.

6. Du kan lytte uden forstyrrelser

Der er stort set altid meget larm på en strand. Skrigende børn, larmende badegæster, musik og snakkeri kan forstyrre roen og freden på din strandtur. Hvis du forsøger at koncentrere dig om at læse din bog, så kan den udefrakommende støj virkelig være irriterende.

Det kommer selvfølgelig an på, om du har nogle gode høretelefoner, men du slipper ihverfald for en del støj og larm, når du lytter til lydbøger. Du kan forsvinde helt ind i bogens verden og glemme alt omkring dig, selvom du befinder dig på en larmende strand.

7. Du kan lyttet til en stor variation af bøger

Noget af det smarteste ved lydbøger er, at du kan have utrolig mange forskellige bøger downloadet på din telefon på samme tid. Hvis du bliver træt af at lytte til din krimi, så kan du snildt skifte over til noget andet bare ved at trykke på en knap. Man har ikke rigtig samme mulighed med fysiske bøger, medmindre du gider fylde hele strandtasken med boghylden.

Hvis du gerne vil komme igang med at lytte til nogle flere bøger, så kan du læse mere her og få en hurtig guide til de bedste lydbøger på nettet.

Find det du mangler på strandtaske.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 440 produkter fra mere end 68 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 638 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-24 09:09:27.

5
Produkttyper
440
Produkter
68
Forhandlere
638
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.