Udgivet i Sommer-Magasinet

Går sommerferien til Santorini - her er syv tips til at få den bedste ferie

Af Strandtaske.dk

Der er intet bedre, end når sommerferien melder sin ankomst, og det bliver tid til at pakke kufferten. Skal du til Santorini kan du godt glæde dig – der er mange spændende ting at se, og det er en helt anderledes kultur end i Danmark, så man får sig en på opleveren. Få gode pakke-tips og idéer til hvad i kan se her.

Få pakket de rette ting

Når turen går til Santorini, er der ingen tvivl om, at det er sommertøjet, der skal pakkes. Her får man lov at nyde varmen og kan lade tunge jakker og sweatre der fylder i kufferten blive hjemme. Når det er sagt, er der en række andre ting, som kan være praktiske at pakke til turen.

Solen er skarp på Santorini, og det er vigtigt at beskytte sig med solcreme. Det kan også være en rigtig god idé at pakke både en hat og måske en let, langærmet trøje, som kan beskytte overkroppen mod sol, hvis man opholder sig udenfor i de timer, hvor solen er hårdest for huden. Solbriller kan også let blive en nødvendighed, hvis man gerne vil undgå trætte øjne og hovedpine – man må endelig ikke undervurdere solen.

Gør flyturen behagelig

Måske er du vant til at rejse, og har derfor dine egne rutiner, når det kommer til at gøre rejsen så komfortabel som mulig. Er du ikke vant til det, er der nogle ting, man måske skal tage højde for. Først og fremmest er det en god idé med underholdning. Der er mange, som tager en bog med eller downloader en film eller en serie til deres iPad.

Er man ikke vant til at flyve, er der nogle andre tricks, som kan være smarte at gøre brug af. Tyggegummi eller ørepropper kan være en god idé, hvis man gerne vil mindske trykket i ørerne, når flyet letter og lander. En anden ting mange oplever er, at ens fødder og ben let hæver op, når man flyver.

Det er en skrøne, at det kun sker for ældre mennesker, og derfor er det en god idé også at tage højde for det. Har du et par kompressionssokker, som du bruger på løbeturen, kan det være en god idé også at tage dem på i flyet. Man kan lige så godt gøre det så behageligt som muligt at flyve.

Find det rette sted at bo

Der er normalt mange turister på Santorini, og derfor er der også mange steder, hvor man har mulighed for at booke overnatninger. Man kan vælge forskellige steder at bo alt efter hvilke seværdigheder, man gerne vil være i nærheden af, og alt efter hvilken by, man synes kunne være fedest at bo i. Find et overblik over, hvor I skal bo og hvad I kan se her. Det er en god idé at kigge på de forskellige steder for at sammenligne dem og derefter snakke sammen om, hvad man gerne vil se.

Find seværdigheder efter jeres smag

Der findes et væld af ting, man kan se på Santorini, og derfor bliver man også nødt til at prioritere en smule. Måske er i mest til naturoplevelser, eller måske er i mere storby-mennesker, der gerne vil på en rigtig storby-ferie. Uanset hvad der passer til jer, kan i helt sikkert finde noget at se på Santorini, som passer til hele familien. Derudover skal man huske, at det nogle gange kan være en god idé at se noget andet, end den type seværdigheder, man plejer at kaste sig over – måske bliver man positivt overrasket.

Solnedgang i Oia

Uanset om man normalt går efter naturoplevelser eller ej, er en solnedgang i Oia noget, man bør opleve, når man besøger Santorini. Det er en meget gammel by, hvor kendte kunstnere gennem tiden har søgt inspiration til deres kunstværker. Byen er i øvrigt udsmykket, så det er en oplevelse i sig selv at se den.

Derudover er der to forskellige havne, som er flotte og romantiske steder at besøge. Er man til kunsthåndværk og smykker, er det også det rette sted at komme til, da boderne i byen sælger mange af disse ting. Den perfekte souvenir at tage med hjem.

Oplev Thira – ruinerne af en antik by

Er man til historiske fund og seværdigheder, er Thira et sted, man er nødt til at opleve. Selv hvis man ikke interesserer sig for historie til daglig, er Thira et besøg værd. Det er altid imponerende at opleve ruiner af fortidige steder, og her kan du opleve både den smukke udsigt og læse de mange skilte, som sørger for en grundig fortælling af historiske fakta.

Det er både muligt at køre derop og gå derop, men det anbefales at tale med en rejseleder, inden man begiver sig ud på gåturen, som tager omkring en time.

Se det historiske fyrtårn

Måske har du hørt myterne om fyrtårnet Faros, måske har du ikke. Fyrtårnet er helt sikkert et besøg værd, når man besøger Santorini. Det ligger på øens Sydside længst ude mod klipperne, og her er der fantastisk udsigt. På tilbagevejen kan man finde en hyggelig bod, hvor en ældre dame hele sit liv har levet af at sælge soltørrerede tomater og kapers. Overvej at gøre et stop her.

Find det du mangler på strandtaske.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 393 produkter fra mere end 66 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 552 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-06-22 08:51:58.

5
Produkttyper
393
Produkter
28
Brands
66
Forhandlere
552
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.