Udgivet i Sommer-Magasinet

8 gode råd til at få den bedste kør selv ferie til Italien

Af Strandtaske.dk

Selvom det er en del hurtigere at tage flyet til Italien, så er der mange gode fordele ved at tage på kør-selv-ferie i stedet for. Når du tager på kør-selv-ferie så starter feriestemningen allerede, når man sætter sig ind i bilen. Hele turen ned til Italien kan blive en fed rejse i sig selv, og når man endelig når frem til sin destination, så er man for alvor klar til at dase ved den italienske strandkant dagen lang.

Når du tager bilen til Italien, er du også selv herre over, hvordan og hvornår du vil køre afsted. Du kan lave mange stop undervejs, se seværdigheder, overnatte på et charmerende bed and breakfast og meget andet.

I denne artikel har vi samlet 8 gode råd til dig, som planlægger en kør selv ferie til Italien. Med disse råd får du med garanti den bedste bilferie nogensinde.

1. Få bilen til syn først

Har bilen fået et "ferietjek" for nylig? Før du sætter dig bag rettet og kører de omkring 2000 km, der er til Italien, så er det vigtig bilen lige bliver tjekket først. Derfor er det en god ide, at tage bilen til syn før ferien. Sørg for at få tjekket om dæktrykket er i orden, om alle lamperne virker, bremserne er i top, kølesystemet fungerer og så videre.

Hvis du er i tvivl om bilens tilstand, så er det altid en god ide at tage den til et ekstra tjek bare for at være på den sikre side. Du skulle nødig stå midt på de tyske motorveje med en bil i udu, for så bliver der for alvor dårlig feriestemning.

2. Vær smart med din oppakning

Vi har sikkert alle sammen prøvet at sidde i en overpakket bil, fordi ens søskende absolut skulle have ekstra tasker, dyner og brætspil med. En køretur til Italien kan hurtig blive lang og ulidelig, hvis man sidder med store tasker på skødet og ekstra oppakning ved fødderne.

Det kan gøre underværker for køreturen, hvis bilen ikke er fuldkommen overpakket. Sørg for at begrænse jeres personlige oppakning, og put de store tasker om i bagagerummet. I kan med fordel lade små tasker med underholdning, snacks og drikkevare blive foran ved passagersædet, så det altid er inde for rækkevidde.

3. Lav mange gode stop undervejs

Der er ingen, der kan tåle at sidde i en bil i flere timer uden at holde pauser. En tur til Italien kan godt tage over 20 timer, og det er ikke medregnet tissepauser, køer, vejarbejde og så videre. Derfor er det essentielt, at I laver en masse gode stop undervejs. Fordelagtig bør man tage en overnatning eller to på vejen, så turen ikke bliver helt ulidelig.

Sørg for at hold ind på rastepladser, og tag en velfortjent pause. I kan tage ind og spise på cafe eller restaurant, få tisset af på et ordentlig motorvejstoilet og tanket op på chips og slik i en kiosk. Det gør også turen en del sjovere, hvis man har rigeligt med lækkerier til at holde gejsten oppe på den lange tur.

4. Vær opmærksom på kørekulturen

Kørekulturen er ikke den samme i hele Europa. Der gælder for eksempel nogle anderledes regler i Tyskland, end der gør i Danmark. Derfor er det en god ide. at læse op på kørekulturen i de lande du rejser igennem - det gælder naturligvis også i Italien.

Du skal for eksempel være opmærksom på, at der er vejafgifter på nogle veje i Italien. Så det er en god ide at have nogle Euro liggende i bilen, før I kører ind i landet. I byen må man, ligesom i Danmark, maksimalt 50 km/t. På landeveje må du nogle steder køre 110 km/t og på motorveje er hastighedsgrænsen 130 km/t. Generelt er der meget, og hektisk, trafik i Italien, så du skal være forberedt på at køre ekstra varsomt, når du kører ind i landet.

5. Planlæg køreruten hjemmefra

Det er ikke fedt at stå og være faret vild midt i Europa, fordi man ikke har styr på køreruten. Husk derfor at planlæg hjemmefra, hvilken rute I vil tage til Italien, før I kører afsted. Sørg for at ruten er downloadet på enten en GPS eller på telefonen, så I kan se jeres rute, selvom telefonen er offline.

Udover et online kort, så er det en god ide, at have et godt gammeldags fysisk kort med i bilen som et backup, hvis nu GPSen ikke fungerer som den skal. Et fysisk kort kan også hjælpe med at give et større overblik over hele ruten, når I kører afsted.

6. Sørg for masser af underholdning til køreturen

Som vi allerede ved, så er der rigtig langt til Italien. Det kan lynhurtig blive en ulidelig lang køretur, hvis der ikke er andet at kigge på end rastepladser og langstrakte marker. Man bliver også bims i hovedet af kun at sidde og høre den samme Spotify-playliste om og om igen.

Derfor skal der sørges for underholdning i bilen. Download dine yndlingsfilm, find garn og hæklenålen frem, kom på nogle gode bil lege, lyt til en lydbog eller spil hit med sangen. Sørg for der er rigeligt med aktiviteter at tage sig til, så køreturen ikke føles lige så lang. Især hvis du kører på ferie med små børn, så er det vigtig at der er masser af underholdning at vælge imellem.

7. Sæt komforten i højsædet

Noget af det vigtigste ved en kør-selv-ferie er komforten. Det er utrolig vigtig, at du rejser i et sæt tøj, som føles behageligt at have på. Det er altså ikke helt optimalt at iklæde sig gallakjolen og stiletterne, hvis man skal sidde og pynte i en bil i 20 timer.

En bilferie kalder på dit rareste sæt joggingtøj, hyggesokker og behagelige sko - eller slet ingen sko overhovedet. Der skal nok blive rig mulighed for at sporte din lækre nye sommerkjole og hawaiiskjorte på de italienske strande, men på bilturen, så skal komforten prioriteres. Hvis du har et par støttestrømper, så er det også en gode ide, at tage dem på. Støttestrømper kan hjælpe med blodcirkulationen, hvilket er smart, når man sidder ned i længere tid.

8. Pak mad og drikkelse til turen

Man ved aldrig, hvornår den lille sult rammer. Det ville være rigtig træls at holde i kø på motorvejen og lige pludselig have en ufattelig trang til en kold sodavand. Selvom der er masser af steder, hvor man kan købe snacks og drikkelse, så er det en god ide, at pakke lidt ekstra med hjemmefra.

I kan med fordel tage en køletaske med, så drikkevarene kan holde sig iskolde på hele turen. Der er også gode penge at spare, hvis man laver en madpakke hjemmefra. Måske er en klap-sammen-leverpostej ikke lige så spændende, som en italiensk bolognese på en restaurant, men det i det mindste kan stille den lille sult, når man er på farten.

Find det du mangler på strandtaske.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 440 produkter fra mere end 68 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 638 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-24 09:09:27.

5
Produkttyper
440
Produkter
68
Forhandlere
638
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.